Hlavní obsah

Řidiči se servali po banální nehodě do krve

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kořenov

Další krvavý konflikt českých řidičů vyšetřuje policie. Rvačkou trojice mužů totiž vyvrcholila v neděli večer banální dopravní nehoda dvou malých vozů subaru a seat u obce Kořenov na Jablonecku. V subaru seděl radní města Harrachov za Věci veřejné 56letý Ladislav Kyncl, jemuž sekundoval 25letý syn za volantem. Poprali se s 32letým Josefem Friedrichem, řidičem seatu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Josef Friedrich demonstruje situaci, při níž došlo k nehodě.

Článek

Aktéry brutální rvačky, po které Josef Friedrich skončil s roztrženými ústy a krvavými ranami na hlavě v tanvaldské nemocnici, musela uklidňovat policie. Přitom škodu na obou vozech, lehce sťuklých na klouzavém, ale přehledném úseku silnice, policisté odhadli na maximálně dva tisíce korun.

„Příčiny nehody, po níž došlo k potyčce, jsou předmětem dalšího šetření. Policisté se jejím účastníkům snažili vysvětlit, že v tomto případě není potřeba policejní asistence, na což nepřistoupili,“ potvrdila mluvčí policie v Jablonci nad Nisou Ludmila Knopová.

Smršť úderů pěstí, mířených na hlavu, přišla alespoň podle Friedricha, který s osvětleným vozem vyjížděl od domu na hlavní komunikaci, jako blesk z čistého nebe.

„Nestačil jsem se ani vzpamatovat, když jsem od pana Kyncla, jehož znám léta a kterého jsem tak jako on mne zprvu ve tmě nepoznal, slyšel: Ty vole, copak jsi nás neviděl!? Stačil jsem odpovědět něco ve smyslu, že vyjíždět musím opatrně a pozor by měli dávat i oni. Záhy na to mne jeho syn tvrdě udeřil pěstí do tváře a potom už jsme se prali všichni. Dopadl jsem s minimálně týdenní pracovní neschopností, “ popsal Friedrich, který utekl domů, odkud zavolal policii.

Kyncl: První rána přišla z naší strany

„Kyncl mne později poznal. Říkal, ať nevolám policajty, že to srovnáme. Řekl jsem, ať se na mne podívá, že tady už není co rovnat. Museli jet vzhledem k podmínkám nepřiměřeně rychle a nevěnovat se řízení. Brzdnou dráhu měli možná pětadvacet metrů,“ tvrdí Friedrich, který musel v nemocnici zůstat tři dny.

„Pravda je, že první rána přišla z naší strany. Rvačku ale vyprovokoval Friedrich, který po vodopádu nadávek zprvu strčil hrudí do mého syna, který mu jednu vrazil. Skočil jsem mezi ně s cílem marně zabránit dalšímu incidentu, jehož jsem nebyl přímým aktérem. Prát se nemůžu, jsem po komplikované operaci ruky. Friedrich byl jako smyslů zbavený a nakonec na mne u svého domu vzal sekyru. Myslím, že když někomu řeknu ty vole, nejde o důvod k rvačce,“ oponuje postavou drobný Kyncl.

Když ho ale někdo naštve, umí se pěkně porvat, shodují se Kyclovi známí. „Bejvávalo, teď už na tyhle věci dávno nejsem,“ kontruje Kyncl.

Rvačku trojice rozlícených mužů na horské silnici vyšetřuje policie v Tanvaldě. „Mohu nyní pouze potvrdit, že k popisované události v inkriminovaný den skutečně došlo. Prozatím jsme vyslechli jednotlivé účastníky a věc je nadále ve stadiu vyšetřovaní,“ řekl šéf tanvaldské policie Lukáš Ruth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám