Hlavní obsah

Mladý pár se v garáži nejspíš otrávil výfukovými plyny

Právo, René Chvalina
Přelouč

Dvacetiletý mladík a jeho o čtyři roky starší partnerka zemřeli ve Chvaleticích na Přeloučsku. Podle dostupných informací za jejich smrtí stála nešťastná náhoda. Chtěli se v řadových garážích na konci města pouze zahřát. V osobním automobilu je pondělí v zavřené garáži našli bez známek života příbuzní mladé ženy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Přestože přesné příčiny úmrtí určí až nařízená soudní pitva, nemělo by jít podle předběžného vyšetřování o sebevraždu. Spekulace o případné sebevraždě vylučují i lidé, kteří mladý pár znali.

„Oba dva k něčemu takovému neměli absolutně žádný důvod. To je naprostý nesmyl,“ potvrdila Právu mladá dívka z Chvaletic, která oba znala, ale nepřála si být jmenována.

Nejpravděpodobnější možností je, že se otrávili výfukovými plyny. Mladá dvojice zavřela v garáži dveře a nastartovala motor, aby začalo pracovat topení. Výfukové zplodiny se jim pak staly osudnými.

Policie do výsledků soudní pitvy nechce k celému případu cokoliv dodávat. „Dokud nebudeme znát výsledky pitvy, je předčasné se k čemukoliv vyjadřovat,“ uvedla v úterý Právu pardubická policejní mluvčí Eva Maturová.

Reklama

Výběr článků

Načítám