Hlavní obsah

Otcovraha poslal soud na 16 let do vězení

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šestnáct let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Takový rozsudek si za vraždu vlastního otce vyslechl v úterý u Krajského soudu v Ostravě dvaadvacetiletý Martin Kunc z Oder na Novojičínsku.

Foto: Jaroslav Ožana, Právo

Martin Kunc před ostravským krajským soudem

Článek

Mladík, který neměl trvalý příjem, měl se svým šestapadesátiletým otcem dlouhodobé spory. Hádali se kvůli spotřebě elektřiny i vody, otci se totiž zdálo, že syn málo přispívá na domácnost.

Hádky vyvrcholily v polovině února letošního roku. „Sprchoval jsem se a najednou přestala téct voda. Šel jsem za otcem, aby ji pustil, že se chci umýt. Opět mi nadával. Když jsem odcházel, došel za mnou na chodbu a chytil mě za krk,“ popsal Kunc.

Podle znalce zasadil otci 18 ran, při kterých zasáhl mozek, krční tepnu i plíce. „Rány byly takové intenzity, že rozsekl pět žeber, nasekl klíční kost a poškodil lebku,“ uvedl soudce Karel Gil při čtení rozsudku s tím, že Kunc zavraždil otce zvlášť surovým způsobem.

Vražedná zbraň se nenašla, tělo mrtvého muže objevili policisté až v dubnu. Po činu zabalil mrtvé tělo do deky a ukryl pod hromadou uhlí,“ popsal soudce.

Rozsudek ještě není pravomocný, státní zástupce i obhájkyně mladého vraha si ponechali lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám