Hlavní obsah

Led ulomil skleněný strop u pražského divadla, střepy zranily tři děti

Právo, Novinky, Petr Nový, Stáňa Seďová
Praha
Aktualizováno

Uvolněný padající kus ledu ulomil v úterý dopoledne část skleněné střechy u Divadla v Dlouhé v Praze. Střepy zranily tři děti. Padající sníh způsobuje problémy i na dalších místech Prahy.

Článek

Policisté se o neštěstí u Divadla v Dlouhé dozvěděli krátce po půl desáté. „Podle našich informací na skleněný podhled spadl kus ledu, který sklo uvolnil. Sklo dopadlo na tři malé děti,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle informací záchranné služby těžký sníh prolomil skleněnou výplň v pasáži u divadla.

„Zraněny byly tři desetileté děti, utrpěly naštěstí zranění lehčího charakteru. Dvě mají zhmožděnou hlavu, jedno zhmožděné rameno. Převezeny byly na dětskou chirurgii nemocnice na Bulovce,“ řekla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Váhu sněhu nevydržela jedna skleněná tabule, propadly se dvě vrstvy skla. Střepy a led zůstaly na asi pěti čtverečních metrech. Neštěstí se stalo ve chvíli, kdy děti šly se třídou na dětské představení do divadla.

V místě probíhá rekonstrukce, celá skleněná střecha je na první pohled ve špatném technickém stavu.

Na Žižkově zranil led mladého muže

O chvíli později vyjížděli pražští záchranáři do Jeseniovy ulice na Žižkově. „Sníh ze střechy tam spadl na 24letého muže a zhmoždil mu hlavu. Muž byl převezen do nemocnice na Vinohradech.

Policisté v Praze zaznamenali i další problémy s padajícím sněhem. Ve Vysočanech a v Holešovicích poškodil sníh padající ze střech zaparkované automobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám