Hlavní obsah

Vraždu muže v České Lípě dvojice zamaskovala jako sebevraždu

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Dvojici pachatelů obvinili liberečtí kriminalisté ze zločinu vraždy pětatřicetiletého muže z České Lípy. Obviněná dvacetiletá žena a devětatřicetiletý muž podle policie zabili svého známého v jeho bytě v jednom z českolipských sídlišť a následně vše zamaskovali, aby to vypadalo, že oběť spáchala sebevraždu. O případu z konce října informovala v pondělí liberecká policejní mluvčí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Případem se policisté začali zabývat 27. října poté, co jeden z příbuzných upozornil na to, že muž nevychází delší dobu z bytu. Policisté za asistence hasičů byt otevřeli a pohřešovaného muže nalezli v koupelně bez známek života.

„K zemřelému byl přivolán i lékař, který konstatovat smrt z nezjištěných příčin a nevyloučil ani cizí zavinění,“ informovala liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková s tím, že k vyšetřování úmrtí si přibrali i soudní znalce, kteří se měli vyjádřit k mechanismu a okolnostem úmrtí. „Závěry znalců byly jednoznačné - muž byl zavražděn a "běžné" úmrtí pouze někdo nafingoval,“ uvedla Suchánková, která z taktických důvodů nechtěla prozradit, jak k vraždě došlo.

Liberečtí a českolipští kriminalisté zadrželi dvě podezřelé osoby již po sedmidenním intenzivním vyšetřování případu. Oba obvinění jsou umístěni ve vazbě a k vraždě se přiznali. Jednoho z nich zavražděný muž znal. „Motiv jejich činu byl jednoznačný - finanční prospěch,“ dodala mluvčí. V případě uznání viny hrozí násilníkům až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám