Hlavní obsah

Dvouměsíční dítě bojuje o život, rodiče vyšetřuje policie

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov

Teprve dvouměsíční holčička z Pelhřimovska skončila v noci ze soboty na neděli v kritickém stavu ve Fakultní dětské nemocnici v Brně. Případ vyšetřuje policie kvůli podezření z cizího zavinění.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Dítě bylo po našem příjezdu na místo v těžkém stavu. Bylo podchlazené a v bezvědomí, ale v prvotním vyšetření se nejevily známky dalších zranění. Až po převezení a následném vyšetření dítěte se objevilo podezření na zranění způsobené jinou osobou,“ řekl Právu mluvčí krajské záchranky Miroslav Havlík.

Poté lékaři uvědomili o případu policii a dítě okamžitě transportovali na specializované pracoviště do Brna, kde zjistili, že dítě mělo krvácení do mozku a je tam stále hospitalizováno.

Podezření, že na stavu dítěte, který lékaři charakterizovali jako velmi těžký a ohrožující život, mohou nést vinu jeho rodiče, nepřímo potvrdila i policie.

„Provádíme šetření, jestli se něco takového mohlo stát. Vzhledem k okolnostem případu a věku dítěte, ale nebudeme poskytovat žádné další bližší informace,“ řekla Právu pelhřimovská policejní mluvčí Hana Kotková.

Policie nyní čeká na výsledky lékařské zprávy. Sami rodiče vinu na stavu své dcery ale popírají a podle sousedů jsou oba u něj už několik dní v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám