Hlavní obsah

Policisté objevili pěstírnu marihuany v hotelu, kde se scházely špičky ČSSD

Právo, Karel Otcovský
Dubí

Na pět tisíc rostlin marihuany objevili ve středu ráno policisté v hotelu Corrado v Dubí na Teplicku, ve kterém se svého času scházely špičky sociální demokracie včetně expředsedy Jiřího Paroubka. Zásahová jednotka vtrhla do objektu v sedm hodin ráno. Na místě zadržela tři Vietnamce, kteří se o rostliny starali.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Hotel Corrado v Dubí, kde policejní zásahová jednotka odhalila pěstírnu konopí.

Článek

„Zajištěné konopí by na černém trhu mělo hodnotu zhruba pěti miliónů korun,“ řekla Právu mluvčí teplické policie Ilona Novotná.

Jedna z největších odhalených pěstíren konopí v Ústeckém kraji byla rozmístěna v několika pokojích v podkroví a ve třetím patře hotelu, kde byl zablokovaný výtah. Přístup po schodišti byl však volný.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Policejní zásahová jednotka v hotelu Corrado v Dubí zajišťuje pěstírnu konopí.

Vlastníkem hotelu byl Václav Prokeš, blízký přítel předsedy ČSSD v Ústeckém kraji Petra Bendy. V podniku, ve kterém podle policejních záznamů nabízely čas od času své služby prostitutky, byly do roku 2008 několikrát pořádány stranické akce, kterých se nejméně jednou zúčastnil i tehdejší předseda Paroubek.

Prokeš před časem nemovitost prodal společnosti Corporeal Property Invest, jejíž záměrem je přestavět hotel na soukromé nadstandardní ubytovací zařízení pro seniory Pohoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám