Hlavní obsah

Kickboxer ve Zlíně surově zmlátil bezdomovce

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Dva mladí muži surově napadli a zmlátili sedmapadesátiletého bezdomovce u autobusového nádraží ve Zlíně. Napadený upadl do bezvědomí, probral se až v sanitce cestou do nemocnice. Jak ukázalo vyšetřování, jeden z útočníků trénoval kickbox a závodně boxoval.

Článek

„K incidentu došlo v noci ze čtvrtka 25. na pátek 26. listopadu u autobusového nádraží v centru Zlína. Dvacetiletý muž a jeho o tři roky mladší známý si začali povídat s bezdomovcem,“ informovala ve středu mluvčí krajského policejního ředitelství ve Zlíně Jana Bartíková.

„Po několika minutách si začali vzájemně ukazovat některé údery pěstí i loktem. Co na sobě navzájem pouze naznačovali, nakonec vyzkoušeli na bezmocném muži. Začali ho mlátit do tváře, starší pachatel měl navíc toho mladšího povzbuzovat. Ten, aby mu dokázal, že se nebojí, bezdomovce bil a kopal. Mladíci muže bili pěstmi, lokty, kopali do něj a navíc si pak starší donesl tyč od slunečníku a mlátil oběť s ní do obličeje a žeber.

Muž upadl do bezvědomí

Muž se na zemi snažil alespoň krýt obličej. Pouze shodou okolností utrpěl jen tržnou ránu u obočí, oděrky a pohmožděniny po celé tváři i na těle. Nakonec upadnul do bezvědomí a probral se až v sanitce, kterou zavolal svědek,“ popsala mluvčí.

Policisté se o incidentu dozvěděli hned a okamžitě na místo vyslali hlídky, které oba pachatele zadržely. Z vyšetřování vyplynulo, že starší z pachatelů má navíc na svědomí napadení dalšího muže před zlínskou diskotékou. Toho bezdůvodně napadl a zbil začátkem října. Jeho oběť - dvacetiletý muž - tehdy skončil v nemocnici se zlomeninou nosních kůstek a pohmožděninami na hlavě.

„S tak chladnokrevným a agresivním útokem mladých lidí jsme se už dlouho nesetkali,“ uvedl vyšetřovatel, který má případ na starosti a dodal: „Většinou k něčemu takovému dojde po určité hádce nebo provokaci, zkrátka když konflikt vygraduje. Tentokrát se kluci prostě dohodli a na bezmocného muže surově zaútočili.“

Oběma mužům teď hrozí až desetileté vězení. S podstatně nižším trestem však vyvázne díky svému věku mladistvý pachatel.

Starší z účastníků byl už letos v červnu odsouzen zlínským soudem za výtržnictví. Jeho útoky jsou o to nebezpečnější, že čtyři a půl roku trénoval kickbox, navíc boxoval závodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám