Hlavní obsah

Policie střílela v Praze na ujíždějící taxík, řidič je na útěku

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté pronásledovali ve středu kolem poledne v Praze 6 ujíždějící osobní automobil taxislužby. Po několika policejních výstřelech řidič zastavil ve Stochovské ulici a utekl, policisté jej nyní hledají.

Článek

Vyšetřování ukázalo, že vůz je kradený a registrační značky jsou odcizeny také, ale z jiného vozu. Po řidiči již bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Deset minut před polednem se hlídka policie pokusila zastavit v Evropské ulici stříbrný vůz Ford Galaxy. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a začal ujíždět městem.

"V jedné chvíli začal řidič najíždět i do služebního vozidla a ohrožovat tak život jeho osádky. Policisté tedy přistoupili ke služebnímu zákroku a proti vozidlu několikrát vystřelili ze služební zbraně," řekla mluvčí policie Eva Miklíková.

„Během pronásledování použil policista celkem pět varovných výstřelů, které byly směřovány směrem na ujíždějící vůz. Řidič nakonec zastavil ve Stochovské ulici a utekl,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Podle prvních informací nebyl nikdo zraněn, muž však policistům utekl. Ti se ho nyní snaží vypátrat. V ujíždějícím vozidle jsou v zadní části patrné nejméně dva zásahy do kufru vozu.

Policisté zjistili, že auto bylo odcizeno koncem listopadu v Praze. "Muž, kterého nyní policie hledá, je tedy důvodně podezřelý hned z několika trestných činů. To, zda za ně bude také případně stíhán, je ale otázka dalšího dokazování," doplnila Miklíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám