Hlavní obsah

"Uhni!" vyštěkl řidič a přejel strážníkovi nohu

– Praha
Novinky, Petr Nový

Stání vozu na přechodu pro chodce nedaleko pražského Václavského náměstí se v úterý večer nelíbilo hlídce strážníků. Muži zákona chtěli řidiči z Mělnicka domluvit, ten si však nedal říct. Při pokusu z místa ujet přejel jednomu ze strážníků nohu.

Článek

Incident se odehrál v Jindřišské ulici před devátou hodinou. „Strážník řidiče upozornil na špatné parkování a řekl, aby odjel. Šofér odmítl. Hlídka tedy chtěla vidět doklady muže za volantem. Výzvu strážník musel několikrát opakovat. Místo toho řidič zařadil po nějakém čase zpátečku, vytočil kola a se slovem 'Uhni!' začal couvat,“ uvedli k situaci strážníci.

Levá strana vozu odstrčila strážníka do vozovky, zpětné zrcátko zasáhlo jeho bok a levé přední kolo mu nakonec přejelo nohu. Teprve po tomto incidentu čtyřiačtyřicetiletý řidič z Mělnicka doklady předložil.

„Kvůli podezření z trestného činu útoku na úřední osobu byl šofér předveden na policejní služebnu v Krakovské ulici, kde se případem dále zabývají,“ doplnili strážníci k případu.

Dechová zkouška u řidiče i zasahujících členů hlídky městské policie byla negativní. Strážník s přejetou nohou byl převezen k lékařskému ošetření na ortopedii jedné z pražských nemocnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám