Hlavní obsah

Mladík, který pobodal tři děti, je stíhán i za jiný útok. Soud ho poslal do vazby

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Okresní soud v Ostravě v úterý rozhodl o uvalení vazby na šestnáctiletého mladíka, obviněného z toho, že se v sobotu večer pokusil zavraždit v Ostravě-Zábřehu tři děti ve věku 9, 13 a 14 let.

Foto: Ožana Jaroslav, ČTK

Dětské hřiště v ulici Patrice Lumumby v Ostravě-Zábřehu, kde byl napaden devítiletý chlapec, který se houpal na houpačce.

Článek

Důvodem vazby jsou obavy, že by svůj čin mohl opakovat. Kromě pokusu o vraždu ze soboty je totiž podle soudu trestně stíhán i kvůli jinému případu napadení.

Informoval o tom mluvčí soudu Alexandr Dadam. Šestnáctiletý chlapec je obviněn z toho, že v sobotu v opilosti brutálně zaútočil nožem postupně na tři školáky, které náhodně potkal. Událost se odehrála v sousedství lesoparku Bělský les.

„Důvody vzetí do vazby jsou dva. Kromě toho, že by mohl působit na dosud nevyslechnuté svědky, panují obavy, že by mohl svůj čin opakovat. Tyto obavy pramení ze skutečnosti, že už je stíhán pro jinou trestnou činnost násilné povahy. V trestním spise jsou navíc obsaženy informace k tomu, že v minulosti orgány obce musely řešit šikanu, které se měl dříve dopouštět,“ řekl soudce.

Jeho dřívější trestní stíhání je podle něj kvůli útoku podobného charakteru, i když nešlo o pouliční útok nožem. „Nemělo to stejný modus operandi, šlo ale o ublížení na zdraví,“ řekl Dadam.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám