Hlavní obsah

Osobní vlak srazil důchodce na kolejích

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

O život bojuje s mnohačetnými zraněními v sokolovské nemocnici 81letý důchodce. Toho v pondělí před devátou hodinou ráno srazil v kolejišti u tenisových kurtů v Karlových Varech - Tuhnicích osobní vlak jedoucí z Mariánských Lázní.

Článek

„Muž přecházel koleje u tenisových kurtů v karlovarských Tuhnicích. Na zasněžené trati ale nejspíš uklouzl a přijíždějící vlak ve směru z Bečova na Karlovy Vary už nestačil dobrzdit,“ uvedl karlovarský krajský mluvčí hasičů Martin Kasal.

Těžce zraněného muže převezla záchranná služba do sokolovské nemocnice. „Se zajištěnými dýchacími cestami a napojený na umělou ventilaci byl s mnohačetnými vážnými poraněními hlavy nejdříve převezen na vyšetření na počítačovém tomografu sokolovské nemocnice a posléze na ARO karlovarské nemocnice. Přivolán byl rovněž vrtulník, ale kvůli špatnému počasí nemohl vzlétnout,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské záchranky Lukáš Hutta.

Zatímco záchranáři ošetřovali sraženého muže, hasiči vyvedli všechny cestující z vlaku.

„Kvůli vyšetřování nehody se provoz na trati zastavil, všichni cestující už z místa nehody došli pěšky,“ uvedl Kasal.

Podle informací Práva byly následující dva vlakové spoje v úseku mezi Karlovými Vary a Bečovem nad Teplou nahrazeny autobusy. Před půl jedenáctou dopoledne ale už vlaky po trati zase jezdily.

Reklama

Výběr článků

Načítám