Hlavní obsah

Přiběhl k chlapci na houpačce a začal ho bodat, popisují útok svědci

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jako velmi brutální a zákeřný útok na bezbranné děti popisují sobotní řádění šestnáctiletého výrostka a jeho kamaráda obyvatelé jinak poklidné čtvrti v sousedství Bělského lesa v Ostravě-Zábřehu. O bezcitnosti pachatele svědčí, že nejmladší pobodaný, teprve devítiletý chlapec, byl podle místních lidí napaden zezadu v okamžiku, kdy seděl na houpačce na nově vybudovaném dětském hřišti v ulici P. Lumumby.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Dětské hřiště v ulici Patrice Lumumby v Ostravě-Zábřehu, kde byl na napaden devítiletý chlapec, který se houpal na houpačce.

Článek

„Přiběhl k chlapci, který seděl na houpačce, a začal ho bodat. Když spadl na zem, bodl ho ještě jednou do břicha,“ řekl asi patnáctiletý kluk, který útok mladíka, označovaného za postrach sídliště, viděl prý na vlastní oči.

Kamarádka jednoho z pobodaných teenagerů řekla Právu, že útok byl zcela bezdůvodný. „Stáli jsme se skupinkou přátel na chodníku na Svazácké ulici a přišli k nám dva kluci. Chtěli po nás alkohol. Když můj kamarád řekl, že nic nemáme, ten jeden najednou vytáhl nůž a bodl ho do břicha. Pak utekl a my jsme volali záchranku,“ řekla Právu asi osmnáctiletá dívka, která byla svědkem prvního ataku. „Až později jsem se dozvěděla, že pobodali ještě další dva kluky,“ dodala.

Lidé ze čtvrti v sousedství Bělského lesa tvrdí, že po šokující události se život v této lokalitě bude ještě dlouho dostávat do normálních kolejí.

Museli být v pominutí smyslů nebo úplně zfetovaní. Vypadá to, že oběti si vybírali zcela náhodně. Když si představím, že mohli pobodat i moji dceru, jímá mě hrůza
Místní obyvatelka

„Museli být v pominutí smyslů nebo úplně zfetovaní. Vypadá to, že oběti si vybírali zcela náhodně. Když si představím, že mohli pobodat i moji dceru, jímá mě hrůza,“ řekla jedna z místních žen.

Další žena, která bydlí nedaleko nálevny Avion,  viděla jak pachatele zadrželi strážnici městské policie hned poté, co v ulici Patrice Lumumby zaútočil na třetího školáka.

„Ten devítiletý kluk byl napaden na úplně novém dětském hřišti. Postavit to hřiště byl dobrý nápad, ale teď se tam scházejí party výrostků, takže někteří rodiče tam své děti mají strach posílat samotné,“ dodala mladá maminka.

Útoky nožem na tři děti se odehrály postupně zhruba během půlhodiny v ulicích Svazácká a Patrice Lumumby. Pachatele zadrželi strážnici, další podezřelý skončil vzápětí v rukou státních policistů. Všichni pobodaní už jsou mimo ohrožení života. Policie zatím neoznámila, zda obviní jen jednoho anebo oba zadržené mladistvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám