Hlavní obsah

Žena čekající dvojčata porodila jedno dítě na toaletě a druhé v sanitce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

V Libé na Chebsku v sobotu ráno porodila šestadvacetiletá žena, která čekala dvojčata, jedno z dětí doma na toaletě. Díky operátorce na dispečinku záchranné služby se otci podařilo nečekaný porod bez problémů zvládnout a mezitím už mířila za rodičkou sanitka.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Při převozu do chebské nemocnice pak žena porodila v sanitě druhé dítě. Oba novorozené chlapce přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice v Plzni, oznámil v sobotu mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Lukáš Hutta.

Žena byla v sedmém měsíci těhotenství a bolesti, které dostala, původně s nastávajícím porodem nespojovala. Potom už měly události rychlý spád, uvedl Hutta.

Podle něho naštěstí nastávající tatínek velmi dobře zvládl veškeré pokyny operátorky. Narozeného chlapce resuscitoval a podvázal pupečníkovou šňůru.

"Pro první dítě, vážící kolem jednoho kilogramu a měřící 34 až 40 cm, přiletěl vrtulník do Libé. Pak naložil v Chebu i druhého chlapce, narozeného v sanitce. Maminka zůstala v chebské nemocnici," dodal Hutta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám