Hlavní obsah

"A vy jste požil alkohol?" ptá se policisty namol opilý řidič na Brněnsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jako scéna z absurdního divadla vypadá rozhovor policisty s opilým řidičem, který ve čtvrtek večer způsobil nehodu ve Střelicích na Brněnsku. Na několikrát položenou otázku policisty zjevně zcela opilý muž odpovídá jen těžko srozumitelným mumláním.

Článek

Po chvíli sám položí policistovi otázku: „A vy jste požil alkohol?“ „Ale já se ptám vás,“ odvětí policista klidným hlasem.

Na otázku, zda bude foukat do přístroje na zjištění alkoholu v krvi, opilec za volantem jen pronese“ to nevím, pane“. Policista nakonec řidiče k foukání nepřiměl.

Opilec sjel ze silnice se svým terénním Daihatsu a narazil do plotu rodinného domu. Muž údajně slavil své narozeniny a poté sedl za volant. Probudil se ale nakonec na záchytce. Kolik alkoholu měl v krvi, určí až výsledky nařízeného rozboru krve, uvedla ČT.

Bude muset zaplatit škodu 90 tisíc za poničený plot a pobyt na záchytce, policie jej navíc bude stíhat pro ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám