Hlavní obsah

Policie v Plzni stíhá profesionálního vojáka za znásilnění

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policie obvinila profesionálního vojáka ze znásilnění, kterého se měl dopustit minulý víkend v Plzni. Pětatřicetiletý příslušník ženijního praporu v Rakovníku byl kriminalisty zadržen, soud ho později pustil na svobodu.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Muže stíháme pro trestný čin znásilnění. Hrozí mu za to až deset let vězení,“ potvrdila Právu plzeňská policejní mluvčí Simona Čejková. Bližší informace s ohledem na probíhající vyšetřování nesdělila.

Podle jiného zdroje došlo k sexuálnímu násilí v karavanu poblíž košuteckého jezírka. Dvojice se údajně znala. V době, kdy mělo ke znásilnění dojít, byli oba zúčastnění pod vlivem alkoholu.

„Obviněného jsem propustil ze zadržení a přijal jeho slib, že bude soudu a orgánům činným v trestním řízení k dispozici,“ uvedl soudce David Protiva.

Velitel rakovnického praporu Martin Kavalír na dotaz Práva uvedl, že je o případu informován. „Ctím ale presumpci neviny, takže o případném personálním opatření rozhodnu, až se celá věc vyšetří,“ dodal Kavalír.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám