Hlavní obsah

Obě dětské oběti nehody u Poděbrad byly připoutané

– Poděbrady • Aktualizováno
Právo, jt, rap

Kriminalisté pokračují ve vyšetřování tragické nedělní nehody, při níž u Poděbrad zemřely dvě malé děti - tříletý a půlroční chlapec. Podle informací Práva byly obě děti připoutané v autosedačkách, přesto podlehly prudkému čelnímu nárazu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Rychlost měřili v pondělí na místě tragické dopravní nehody u Poděbrad tamní policisté.

Článek

Tříletý chlapec, který zemřel na místě a jehož se záchranáři marně pokoušeli oživit, na sobě přitom podle dobře informovaného zdroje Práva neměl kromě otlačenin od bezpečnostního pásu žádná patrná vnější zranění.

Příčiny smrti nechtěla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková komentovat s tím, že je určí až nařízená pitva. „Chlapec každopádně nejevil známky života už při příjezdu našich záchranářů a nereagoval ani na naše pokusy o resuscitaci,“ poznamenala k tomu mluvčí.

Policie se k průběhu vyšetřování tragické nehody odmítá vyjadřovat. „Nebudeme zveřejňovat žádné další podrobnosti. Nehodu nadále šetříme, není ani jasný její viník,“ konstatovala mluvčí nymburské policie Petra Potočná. [celá zpráva]

Nehoda otřásla policisty i záchranáři

Autem, které z neznámých příčin vjelo těsně před kruhovým objezdem nedaleko Poděbrad do protisměru, bylo přitom právě to, v němž seděly obě děti a další tři dospělí lidé. Ti skončili s různě závažnými zraněními v nemocnicích.

Tragickou nedělní nehodou jsou silně otřeseni kriminalisté i záchranáři. „Vždycky, když jde o děti, tak to s každým zamává,“ připustil v této souvislosti jeden z policistů.

Havárie se stala krátce po nedělním poledni na silnici mezi Poděbrady a Kolínem. Podle policie se tam na kruhovém objezdu střetly vozy Opel a Citroën, v opelu přitom cestovalo pět lidí, z toho dvě děti, v druhém voze byl manželský pár.

Obě děti z prvního vozu byly při příjezdu záchranářů v bezvědomí a nedýchaly, tříletý chlapec zemřel na místě, půlroční chlapeček pak i přes intenzivní oživovací pokusy zemřel po převozu do motolské nemocnice. Zranění celkově utrpělo dalších pět lidí, dva z nich byli zraněni vážně. Na místě zasahovaly dva vrtulníky letecké záchranné služby z Prahy a z Hradce Králové.

V místě nehody se nedodržuje rychlost

Na místě tragické nehody poblíž kruhového objezdu u Poděbrad zůstaly už jen střepy rozeseté v trávě. Kromě toho tu v pondělí měřili policisté rychlost, která by mohla být jednou z příčin čelní srážky.

„Je tady omezená rychlost na 70, ale moc se to tu nedodržuje,“ připustila policistka, která s kolegou chytala rychle jedoucí auta. Úsek před srážkou je totiž dlouhá rovinka, kde obvykle auta povolenou 90tikolmetrovou rychlost příliš nedodržují, několik stovek metrů od kruhového objezdu je 70 a pak je už obec Poděbrady.

Po nehodě zůstávají ještě někteří účastníci v nemocnicích. V Kolíně jsou hospitalizovány dvě ženy. „Obě jsou na chirurgickém oddělení, jedna je na jednotce intenzivní péče, ale obě jsou mimo ohrožení života,“ řekla Právu mluvčí kolínské nemocnice Gabriela Uriková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám