Hlavní obsah

Zraněný chlapec z Varnsdorfu si zřejmě poleptání obličeje zavinil sám

– Varnsdorf

Hoch z Varnsdorfu, na kterého měl podle jeho výpovědi v sobotu hodit starší chlapec plechovku s neznámým obsahem, který jej poleptal na obličeji, měl na svém zranění zřejmě lví podíl. V neděli o tom informovala policejní mluvčí Marie Pivková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Chlapec údajně původně vypověděl, že na něj starší chlapec hodil plechovku s neznámou tekutinou. "Hrál si prý na dětském hřišti a nějaký starší kluk po něm hodil plechovku s neznámým obsahem," řekl v sobotu večer pod podmínkou anonymity zdroj blízký případu.

Podle vyšetřovatelů se ale případ odehrál jinak. Oba chlapci se znali, plechovku našli společně a bylo v ní ředidlo. "Je zřejmě nenapadlo nic lepšího, než do ní hodit sirku," uvedla v neděli Pivková. Popálený chlapec byl letecky transportován do nemocnice na pražských Vinohradech.

"Chlapec byl v sobotu hospitalizován na popáleninovém centru vinohradské nemocnice, jeho zranění jsou lehká a nyní už leží na normálním lůžkovém oddělení," oznámila v neděli mluvčí nemocnice Jana Jelínková. Poškození zraku podle ní chlapci nehrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám