Hlavní obsah

Opilec bodl známého, který mu bránil v odjetí autem

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haukovice

V nemocnici skončil v sobotu dvacetiletý mladík, který se v dobré víře snažil zabránit v Haukovicích na Olomoucku opilému třiatřicetiletému muži, aby odjel motorovým vozidlem. Ten jej napadl s nožem v ruce a zranil.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K incidentu došlo ráno krátce před čtvrtou hodinou. „Podnapilý třiatřicetiletý muž mladíka, který mu bránil v odjetí autem, fyzicky napadl, povalil jej na zem, ke krku mu přiložil nůž a vyhrožoval mu zabitím,“ popsala Právu v neděli počátek útoku olomoucká krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Mladíkovi podle ní přišli na pomoc svědci, kteří od něj agresivního muže odtrhli. „Když jej pustili, vrhl se útočník znovu na mladíka ležícího na zemi a bodl jej nožem do nohy. Zraněný byl ošetřen v nemocnici,“ uvedla mluvčí.

Oba muži se znají. „Vše nasvědčuje tomu, že mladík doplatil na to, že se jen snažil zabránit tomu, aby se muž, který na něj zaútočil, nedostal jízdou autem v podnapilém stavu do maléru,“ dodala Dolejšová.

Násilník měl v době incidentu přes jedno promile alkoholu v krvi. Bližší okolnosti případu policisté dosud vyšetřují. Třiatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám