Hlavní obsah

Z pražského muzea někdo ukradl kůže a trofeje exotických zvířat

– Praha • Aktualizováno

Pražští policisté vyšetřují krádež exponátů z Národního zemědělského muzea. Neznámý pachatel odcizil kůže a trofeje exotických zvířat a způsobil škodu ve výši desítek tisíc korun. Na policejních internetových stránkách o tom v sobotu informovala mluvčí Eva Miklíková. Pachateli hrozí až pět let odnětí svobody.

Článek

Pracovníci muzea oznámili krádež ve čtvrtek před polednem. "Šetřením na místě policisté zjistili, že předměty zmizely pravděpodobně v noci ze 17. na 18. listopadu. Jednalo se o jednu hlavu hyeny skvrnité, jednu kůži z geparda, dvě kůže z levharta a jeden roh nosorožce tuponosého," uvedla mluvčí. Podle policie pachatel nebo pachatelé zřejmě zůstali v budově přes noc a v příhodné chvíli exponáty nepozorovaně vynesli.

Miklíková dodala, že policisté prověří kamerové záznamy a budou zjišťovat, zda se odcizené věci nenacházejí v některém ze starožitnictví či bazarů. "Není ale vyloučeno, že byly odcizeny na objednávku a skončily v soukromých sbírkách," upozornila mluvčí.

Podobný případ vyšetřuje policie v Holicích na Pardubicku, kde se v říjnu neznámý pachatel vloupal do muzea Emila Holuba a ukradl lví kůži, tři vyznamenání, dva kly nosorožce a jeden kel sloní. Škoda byla vyčíslena na 1,3 miliónu korun. Také v tomto případě policie soudí, že pachatel mohl exponáty ukrást na zakázku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám