Hlavní obsah

Auto v Jablonci srazilo otce s dětmi, jedno z nich dýchá jen pomocí přístrojů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Otce se dvěma malými dětmi ve věku kolem tří a pěti let srazil v pátek vpodvečer v Jablonci nad Nisou opilý řidič osobního automobilu. Mladší děvčátko má velmi vážné poranění hlavy a dýchají za ni přístroje, vážně poraněnou hlavu má i jeho otec, druhá holčička je zraněna lehce, informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Jan Slánský.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nehoda se stala po 17:30 na křižovatce ulic Smetanova a Mánesova nedaleko střední školy. Otec tam s kočárkem přecházel ulici, když mu řidič osobního vozu nedal přednost.

"Opakovaná dechová zkouška na místě ukázala, že řidič má v dechu víc než promile alkoholu, policisté ho proto zadrželi," řekl mluvčí krajské policie Petr Kmínek.

Všichni tři zranění byli převezeni do jablonecké nemocnice. "Nejmladší z nich byla po vyšetření na počítačovém tomografu dopravena na ARO nemocnice v Praze Motole," dodal Slánský.

Poranění děvčátka je podle něj velice vážné. Přepravit ji musela sanitka, protože počasí nedovoluje, aby do Prahy letěl vrtulník.

Reklama

Výběr článků

Načítám