Hlavní obsah

Policie viní trojici lidí z podvodných fakturací nábytku během libereckého šampionátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protikorupční policie obvinila tři lidi kvůli stavebním pracím před libereckým mistrovstvím světa v lyžování. Podezírá je z podvodu. Trojice se podvodnými fakturami na nábytek měla obohatit o čtyři milióny korun.

Foto: Barbora Silná, Právo

Traktor v Liberci odklízí sníh. ilustrační foto

Článek

"Mezi obviněnými jsou 49letá manažerka stavební firmy, 53letý podnikatel a 50letý vedoucí pracovník Kolejí a menz Technické univerzity v Liberci. Obvinění se měli trestného činu dopustit ve spolupachatelství," uvedl v pátek mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Trojice podle něj objednala do pokojů na kolejích, kde měli být ubytováni návštěvníci šampionátu, nové skříňky či noční stolky, ačkoliv nebyly potřeba. Vyfakturovali pak objednávku za 54,7 miliónu korun, přestože u dodavatelů nábytek neobjednali, případně objednávky zrušili.

"Celé jednání obviněných směřovalo k tomu, aby investor zaplatil za dodávky nábytku, který ve skutečnosti dodán nebyl a přitom aby tyto finanční prostředky zhotovitel nemusel vracet ani jinak kompenzovat," uvedl Skřepek.

Pachatelé se podle policie obohatili o čtyři milióny korun, a stejnou škodu způsobili investorovi, protože zaplatil částku za neexistující nábytek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám