Hlavní obsah

Slovák pašoval z Polska přes ČR léky s pseudoefedrinem

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Celkem 223 gramů pervitinu mohl vyrobit šestatřicetiletý Slovák z léků, které se snažil ve středu převézt z Polska přes české území. Čáru přes rozpočet mu však učinili východočeští celníci.

Článek

„Blízko bývalého hraničního celního přechodu v Náchodě Bělovsi vytipovali ke kontrole osobní automobil Opel Omega, ve kterém muž cestoval společně se svojí přítelkyní. V napěchované tašce na zadním sedadle pak celníci našli 6300 tablet léku Sudafed. Lék je neregistrovaný pro prodej v České republice. V každé tabletě obsahuje 60 mg pseudoefedrinu. Z množství, které muž převážel, by mohl vyrobit podle propočtů 223 gramů pervitinu. Pár jel údajně na výlet,“ uvedla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí nyní muži trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let.

V posledních sedmi týdnech je středeční záchyt léků s pseudoefedrinem na Bělovsi pátým v pořadí. Celníci z východních Čech během této doby zabránili převozu téměř šestnácti tisíců tablet.

Reklama

Výběr článků

Načítám