Hlavní obsah

Policie chytila dva muže podezřelé z vraždy, pátrá ještě po svědkyni

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Zvlášť závažný trestný čin vyšetřují moravskoslezští kriminalisté. Kvůli vraždě osmapadesátiletého muže, kterého již bez známek života nalezl v bytě jeho kamarád, ve středu policisté zadrželi dvě podezřelé osoby ve věku sedmapadesáti a osmapadesáti let. Policisté v souvislosti s případem pátrají ještě po sedmačtyřicetileté ženě.

Článek

„Na začátku listopadu zavolal brzy ráno na linku tísňového volání muž, který oznámil nález mrtvého kamaráda. Na místo ihned vyjela rychlá záchranná služba a policie,“ popisovala krajská policejní mluvčí Darina Majková a dodala, že prvotním ohledáním se nepodařilo zjistit, proč muž zemřel. „Nařízena proto byla soudní pitva, která prokázala, že muž zemřel velmi hrubou násilnou smrtí. Výsledky totiž ukázaly, že zemřel na základě mnohačetných vnitřních poranění, které mu způsobila jiná osoba,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté vyslechli desítky svědků, díky kterým oba starší muže zadrželi. „Oba podezřelí měli osudnou noc strávit společně s obětí v bytě. Nyní oba muže policie vyslýchá,“ doplnila Majková.

Policie v souvislosti s případem pátrá po ženě

„Nyní prověřujeme možné verze případu a v souvislosti s ním také policie pátrá po sedmačtyřicetileté Heleně Berneischové, která se pohybuje mezi bezdomovci v oblasti Českého Těšína, Frýdecko-místecka a Karvinska,“ upozornila policejní mluvčí s tím, že trvalý pobyt má žena v Hlučíně, zde se však nevyskytuje.

Jakékoliv informace o asi 170 centimetrů vysoké špatně odbarvené blondýnce s hnědýma očima, která nosí čepici s kšiltem, na níž je umělý cop tmavých vlasů, mohou lidé sdělil přímo kriminalistům na telefonním čísle: 974721453, nebo na 603737542. Také se mohou ozvat na kterékoliv služebně Policie ČR, či na bezplatné lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám