Hlavní obsah

Sedm podnapilých dopadla za volantem novojičínská policie

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Sedm podnapilých řidičů během pouhých dvou hodin. Taková je bilance dopravně bezpečnostní akce, kterou podnikla policie v časných ranních hodinách v Žilině u Nového Jičína. O výsledcích kontroly informoval v úterý mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Článek

Policisté podle něj na začátku tohoto týdne kontrolovali všechny řidiče, kteří projeli obcí po silnici ve směru od Frenštátu pod Radhoštěm do Mořkova.

„Důvod kontroly byl dán narůstajícím počtem opilých řidičů v silniční dopravě. Během pouhých dvou hodin policisté zjistili sedm podnapilých řidičů, u dvou z nich naměřili více než promile alkoholu, za což budou projednávání v trestním řízení,“ řekl Tomšík.

Dodal, že většina řidičů byla nečekanou ranní kontrolou překvapena a ti, kteří nafoukali pozitivní hodnoty, se hájili, že jde pouze o zbytkový alkohol.

V kontrolách bude policie pokračovat i nadále ve zvýšené míře. „Jen na území Novojičínska jsou policisty zjištěni průměrně dva podnapilí řidiči denně. Je patrné, že ani vysoké sankce je neodradí od porušování zákona“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám