Hlavní obsah

Řidič v Otrokovicích nadýchal 4,66 promile

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Vysokých 4,66 promile alkoholu v dechu naměřili v noci na pondělí policisté jednatřicetiletému řidiči v Otrokovicích na Zlínsku. Podle lékařů byl muž za volantem hrozbou pro své okolí, ale sám byl intoxikací ve vážném ohrožení života.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Muž řídil automobil při jízdě po třídě T. Bati v Otrokovicích. Policisté ho kontrolovali tři hodiny po půlnoci z neděle na pondělí,“ informoval mluvčí zlínské policie Josef Havela.

„To už je velmi těžká opilost, jsou zaznamenány takové i horší případy. Stav takového člověka hraničí s intoxikací a znamená to vážné ohrožení života,“ konstatoval primář urologie Nemocnice Kroměříž Lumír Domes, který má organizačně na starosti provoz tamní protialkoholní záchytné stanice.

„Reakce člověka v takovém stavu mohou být různé, záleží, jak často a kolik konzumuje alkoholu, a na dalších okolnostech. Pokud tak opilého člověka dovezou na záchytku, lékař musí posoudit, zda mu nehrozí nějaké zdravotní riziko, kvůli kterému by patřil na jiné oddělení, třeba internu, nebo chirurgii,“ doplnil Domes.

Na záchytce za 13 tisíc

Otrokovického opilce, který má již soudem vysloven zákaz řízení, policisté na záchytku do Kroměříže dopravili. „Podezříváme ho z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které mu hrozí až tři roky vězení,“ sdělil Havela.

Noc na záchytce přijde opilce draho. V Kroměříži se za vystřízlivění účtuje nejvíce v ČR, a to podle skutečných nákladů bezmála 13 tisíc korun.

Na záchytce v Kroměříži skončila o víkendu také třiatřicetiletá řidička, která způsobila dopravní nehodu ve Zlíně. Nadýchala 3,03 promile. Celkem přistihli policisté na Zlínsku o uplynulém víkendu osm podnapilých řidičů a dva řidiče pod vlivem drogy.

Reklama

Výběr článků

Načítám