Hlavní obsah

Manažera Central Group zadrželi kvůli daňovým únikům

Policisté v souvislosti s podezřením na daňové úniky ve společnosti Central Group vyšetřuje jednoho manažera - výkonného ředitele firmy Aleše Novotného, sdělila Veronika Ježková z Central Group. Reagovala tak na sobotní informace televize Nova, podle které protikorupční policie zadržela čtyři lidi z vedení společnosti. Podle Ježkové byli ostatní zadržení z jiných firem.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Všichni jsou podezřelí, že připravili stát na daních o 330 miliónů korun. Mezi zadrženými je i Aleš Novotný, výkonný ředitel společnosti Central Group, která patří k leadrům na trhu nových bytů.

Policie vyšetřuje podezření na daňové úniky Central Group už více než rok. Vloni v listopadu policie provedla v kancelářích Central Group razii a zabavila účetnictví firmy. Vedení společnosti tehdy tvrdilo, že za vyšetřováním firmy stojí konkurenční boj.

"Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krácení daní podle paragrafu 148 trestního zákona," řekl letos v únoru k zájmu policie o společnost Central Group mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Roman Skřepek. Podle Novy ale zatím nebyl nikdo z manažerů obviněn.

Majitelem 90 procent akcií Central Group je zakladatel společnosti a předseda představenstva Dušan Kunovský. V roce 2008 prodal za jednu miliardu korun desetiprocentní podíl ve firmě neznámé švýcarské finanční společnosti Global Property Capital.

Reklama

Výběr článků

Načítám