Hlavní obsah

Devítiletá Anička zmizela před měsícem, výzvy rodičů nezabraly

Praha

Přesně před měsícem zmizela v pražské Troji devítiletá Anna Janatková. Pátrání po ní je stále neúspěšné. Nikdo také zatím nereagoval ani na nabídku rodičů holčičky, kteří tento týden nabídli odměnu 3,5 miliónu korun tomu, kdo dívku zachrání, či za informace vedoucí k člověku, který stojí za jejím zmizením. Okolnosti dívčina zmizení tak zatím zůstávají nejasné.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté a hasiči pátrají v Drahanském údolí po zmizelé Aničce.

Článek

Holčička byla naposledy viděna 13. října v ulici Pod Písečnou, kudy se vracela ze školy. Od té doby po ní pátraly každý den desítky policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů a psovodů. V Troji se ale našel jen její batoh a láhev s pitím a později byly v prohledávané oblasti nalezeny klíče, které děvčeti údajně také patřily.

Tento týden rozšířila policie intenzívní pátrání s rojnicemi i na sever od Prahy. Pátrají také u Vltavy a v okolí Drahanského potoka. [celá zpráva]

Pražská policie v souvislosti s jejím zmizením stíhá jednačtyřicetiletého muže. Kriminalisté ho koncem října obvinili z trestného činu zbavení osobní svobody. Je vyšetřován na svobodě, soud neakceptoval návrh na uvalení vazby. Podle dřívějších informací policistů se k činu nepřiznal, kriminalisté proti němu mají jen nepřímé důkazy. [celá zpráva]

Policie dosud prověřila přes 1200 poznatků, zatím však k záchraně Aničky žádný nevedl. Rodiče už v minulosti nabídli případným únoscům za propuštění dívky stejnou částku - 3,5 miliónu korun, ale ani na tuto výzvu nikdo nezareagoval.

Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová tento týden řekla, že rodina na zveřejněné telefonní číslo přijala už několik desítek telefonátů. "Kromě telefonátů přicházejí také SMS zprávy, ty ale většinou obsahují povzbuzující vzkazy, které vyjadřují soudržnost lidí s rodinou," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám