Hlavní obsah

Stavbu se zřícenými balkóny v Kolovratech uzavřela policie

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolovraty

Balkóny jsou nebezpečné, zněl závěr statika, na jehož doporučení ještě ve čtvrtek vpodvečer uzavřela policie stavbu bytových domů v pražských Kolovratech a hlídala ji celou noc. Dál pokračuje vyšetřování, kdo je odpovědný za nekvalitní stavbu a za to, že se na dva dělníky ve čtvrtek dopoledne zřítily balkóny. Dělníci, kteří jsou dva cizinci, skončili v nemocnici s polámanýma nohama.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Policie na doporučení statika uzavřela stavbu domů v Kolovratech a hlídá ji, aby na někoho nespadly i další balkony, jak se to stalo ve čtvrtek.

Článek

„Statik vydal rozhodnutí, že i ostatní balkóny na rozestavěných domech jsou rizikové a nebezpečné a stavbu jsme uzavřeli a celou noc střežili,“ potvrdil Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Kriminalisté pokračují ve výsleších, zástupci stavební firmy Poljak se zatím nechtěli k události vyjádřit. „Sám budu ještě vše vysvětlovat na policii a nemám k tomu, co říct,“ řekl jeden ze stavařů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Čtyřmetrové balkóny vážící podle policie takřka dvě tuny držely na každé straně jen na 4 drátech silných 12 milimetrů. Po pádu balkonů zůstala ve zdi jen díra po drátech.

Policie pozvala na stavbu znalce, aby zjistili, kde se stala chyba, zda už je špatný projekt, nebo se jedná o ošizenou stavební práci. Kromě rozestavěných domů se budou posuzovat i dva sousední domy, v nichž už bydlí lidé.

V případě, že se potvrdí stejná chyba, bude se trestní čin rozšiřovat z ublížení na zdraví na obecné ohrožení. Obviněn zatím nikdo nebyl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám