Hlavní obsah

Ztracenou Aničku opět hledají stovky pátračů v Praze a okolí

Policie ve čtvrtek znovu pátrá po ztracené Anně Janatkové z Prahy. V tomto týdnu kriminalisté přistoupili opět k plošným pátracím akcím, kromě chatové oblasti v Troji od středy pátrají také u Vltavy a v okolí Drahanského potoka.

Článek

Severně od pražské Troje i ve čtvrtek pátrá asi 500 lidí. Na tuto oblast se policisté zaměřili na základě nových výsledků vyšetřování a poznatků, podrobnější informace však policie nesděluje.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté a hasiči pátrají v Drahanském údolí po zmizelé Aničce.

Během čtvrtka mají policisté v plánu prohledat další oblasti kolem Botanické zahrady, Bohnice, Drahaňské údolí, Klecany a Zdiby. Nasazena je opět i pořádková jednotka.

Policistům znovu pomáhá také stovka strážníků s psovody, prohlubně, studny a další nepřístupná místa prohledávají hasiči. Policisté v terénu také využívají ruční nářadí, aby mohli prohledat místa, která jim jsou podezřelá.

Plošné pátrání bylo obnoveno den poté, co v úterý rodina dívky opětovně nabídla za informace vedoucí k nalezení Aničky tři a půl miliónu korun. Podle středečních informací policie zaznamenali kriminalisté na tuto výzvu několik desítek reakcí od veřejnosti. [celá zpráva]

Policisté Drahaňské údolí prohledávali už ve středu, procházeli chatové oblasti a ptali se všech obyvatel.

V obci Brnky zvonili ve všech domech a ptali se obyvatel na případ. Čísla domů, v nichž nebyl nikdo přítomen, si zapisovali, obyvatele budou kontaktovat později. Obec obcházela skupina asi 50 policistů z okresu Praha-venkov.

Foto: Petr Horník, Právo

Hasiči během pátrání po zmizelé Aničce prozkoumali i několik studní.

Před pátou hodinou policisté pátrání ve středu ukončili a pokračují od čtvrtečního rána. "Místo, které jsme si pro středu určili, jsme celé prohledali a s pátráním  skončili," řekla ve středu odpoledne mluvčí policie na Praze - venkov Štěpánka Zatloukalová.

Ve čtvrtek policisté pokračují ve stejné oblasti, ale v jiných místech. Podle mluvčí policisté ve středu nikoho nenašli a nemají ani žádné poznatky ani stopy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám