Hlavní obsah

Revizorku v Hradci Králové napadl černý pasažér

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradečtí policisté podezřívají místního sedmašedesátiletého muže z toho, že v pondělí asi patnáct minut po deváté hodině ráno při kontrole v trolejbuse hradecké městské hromadné dopravy fyzicky napadl revizorku.

Foto: Miškay Petr, ČTK

Článek

„Cestující kontrolorku napadl, když zjistila, že nemá platnou jízdenku. S bolestí hlavy a páteře revizorka pak vyhledala lékařské ošetření. Lékař kontrolorce vystavil neschopenku,“ uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová.

Podle revizorky kontrola cestujících začala při rozjezdu trolejbusu číslo 6, a to od zastávky Adalbertinum. Černý pasažér byl následně na zastávce na Gočárově třídě předán hlídce policie k dalšímu šetření.

Případ policisté prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Za tento přestupek může být ve správním řízení uložena pokuta do dvaceti tisíc korun.

Policisté žádají případné svědky, kteří v inkriminovanou dobu cestovali trolejbusem městské hromadné dopravy číslo 6 a mohou k případu sdělit další informace, aby je kontaktovali na telefonním čísle 974 526 651 nebo na policejní služebně obvodního oddělení, Gočárova třída 1653, Hradec Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám