Hlavní obsah

Lupiči okradli mladíka o sportovní dres

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Kuriózní případ loupeže hokejového dresu a šály vyšetřují ostravští kriminalisté. Neznámí pachatelé přepadli sedmnáctiletého mladíka poblíž vítkovické sportovní haly a za pomoci násilí ho donutili vydat dres, který měl oblečený na sobě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K případu došlo už minulý týden, policie o něm ale informovala teprve ve středu. „Mladý muž šel sledovat hokejové utkání, když jej poblíž haly obstoupili tři neznámí pachatelé. Jeden z nich mu strhl šálu hokejového klubu a potom neznámí vyžadovali vydání hokejového dresu týmu Vítkovic, který měl mladík oblečený na sobě,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Mladík nejprve odmítl dres vydat a pokusil se utéci. „V útěku mu zabránili dva pachatelé a k vydání dresu mladíka donutili pod pohrůžkou nože i újmy na zdraví. Poškozený ve strachu dres svlékl a pachatelům předal,“ doplnila Holčáková.

Vzhledem k tomu, že zločin policie kvalifikuje jako loupež, hrozí pachatelům v případě dopadení až deset let vězení, a to přesto, že škoda je vyčíslena jenom na 1200 korun a ke zranění oběti nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám