Hlavní obsah

Uprchlý vězeň v Brně boural v kradeném autě a policii neunikl

– Brno • Aktualizováno

Ozbrojený, nebezpečný, maskovaný a ještě jezdí jako pirát. Policisté v Brně dopadli ve středu po šesté ráno vězně Jiřího Peška, který v říjnu utekl eskortě z budovy soudu v Prostějově a po kterém jako po nebezpečném pachateli pátrali policisté.

Článek

Pešek si byl na útěku zřejmě velmi jistý sám sebou. Jel totiž v kradeném autě, a i když musel vědět, že je v celostátním pátrání, předpisy jej vůbec nezajímaly. A to také pomohlo při jeho zadržení.

"Muž způsobil kolizi a dopravní nehodu na křižovatce ulic Drobného a Antonína Slavíka po šesté hodině ráno ve středu, když projel na semaforech na červenou. Přitom ho spatřila policejní hlídka, před kterou začal po chodníku ujíždět,“ uvedl brněnský policejní ředitel Martin Kotlan.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Peška zadrželi po nehodě v kradeném autě.

Zběsilá honička pak skončila v ulici Lesnická, kde už nebylo úniku. Pešek se podle vyšetřovatelky Jany Kovaříkové snažil ještě policisty obalamutit falešnými doklady znějící na jméno muže ze Slovenska, ale neuspěl. Při prohlídce vozu se našla nejen řada podezřelých předmětů, ale i další jeho skutečné doklady znějící na jméno Jiří Pešek,“ upřesnila Kovaříková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

U uprchlého vězně byly nalezeny zbraně i množství peněz.

Muž měl u sebe několik zbraní včetně pistole, nožů a teleskopického obušku. Měl s sebou i kuklu a maskoval se příčeskem. U vězně se našlo také 1500 euro a 15 000 korun v hotovosti. Odkud tyto peníze pocházejí, nyní policisté zjišťují, stejně jako se snaží zmapovat jeho azyly na útěku. Už nyní je jasné, že přespával v Brně u kamarádů a také to, že se chystal na odjezd do Itálie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám