Hlavní obsah

Peníze místostarostce nebyly úplatek, kameru jsem nenastražil, tvrdí podnikatel

Právo, rav
Brno

Podnikatel z Vyškovska David Lacík odmítl, že by videonahrávku z loňského listopadu, na které předává ve svém autě dosavadní místostarostce městské části Brno-sever Zdeňce Tůmové (54) sto tisíc korun, pořídil on sám. Zároveň popřel, že by šlo o úplatek.

Článek

„Od pořízení té nahrávky se kategoricky distancuji. Nevím, kdo zařízení do auta namontoval a jakým způsobem mohlo dojít k jejímu pořízení. Jediné vodítko, které mne snad napadá, je to, že v noci z 25. na 26. října 2010 došlo k vloupání do mého automobilu. Událost byla nahlášena na policii,“ napsal v pátečním tiskovém prohlášení Lacík.

Do Lacíkova auta se tak podle jeho verze někdo vloupal pouhý den předtím, než fotografie z nahrávky i celý záznam minulý týden ve středu 27. října zveřejnil deník Právo a server Novinky.cz. Právo přitom zmíněné video anonymně obdrželo v pátek 22. října.

Místostarostka Tůmová vysvětluje převzetí peněz na videonahrávce Video: Novinky

Na otázku, jak může vloupání souviset s tajným nahráváním či zveřejněním videa, Lacíkův advokát Libor Buchta odmítl odpovědět.

Lacík v pátek nicméně v prohlášení potvrdil, že na nahrávce z loňského 12. listopadu je společně s Tůmovou skutečně on sám, podezření z možné korupce však odmítl. „Předmětem naší schůzky s paní Tůmovou byla soukromá záležitost a nejednalo se o úplatek,“ sdělil v pátek Právu prostřednictvím svého advokáta Buchty.

Místostarostka byla natočena při přebírání balíku penězVideo: Novinky

Doplnil, že vše už také řekl policii, která si jej pozvala před několika dny na podání vysvětlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Prohlášení Zdeňky Tůmové

Dne 27. října 2010 byla v deníku Právo a v dalších médiích zveřejněna videonahrávka, na které od neznámé osoby přebírám finanční obnos. Vzhledem ke způsobu...

Výběr článků

Načítám