Hlavní obsah

Ujíždějící vůz zastavila až ostrá policejní střelba

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Až ostrá střelba ze služební pistole zastavila v Kaplici na Českokrumlovsku „spanilou jízdu“ dvou mladých recidivistů. Při honičce jako vystřižené z akčního filmu nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Článek

„Dopravní policisté kontrolovali vozidla v Kaplici. Jeden z řidičů na pokyn policisty zareagoval tím, že místo, aby zastavil, přidal plyn a najel na stojícího policistu, který stihl uskočit,“ sdělila v pátek Právu mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Ujíždějící vůz policisté pronásledovali. Ve chvíli, kdy byl řidič nucen zpomalit, mu policisté zezadu zatarasili cestu. Prchající řidič zařadil zpátečku a po střetu s policejním vozem pokračoval v jízdě.

Jakékoli výzvy k zastavení byly podle policejní mluvčí bez odezvy, včetně varovného výstřelu. „Ani to mladíky nezastavilo, a tak policisté začali střílet do pneumatik. Vozidlo se stalo neovladatelné a prchající mladíci museli zastavit,“ poznamenala Pavlíčková.

Oba zadržení muži byli v minulosti stíháni pro krádeže či pokus o ublížení na zdraví. Podle policejní inspekce byla střelba oprávněná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám