Hlavní obsah

Kvůli vraždě svého novorozeného dítěte stanula žena před soudem

Právo, ape
Ústí nad Labem

Ústecký krajský soud v pondělí začal projednávat případ vraždy novorozeného dítěte, která se odehrála letos v březnu v Litoměřicích. Ze zločinu vraždy je obviněná 20letá žena, která měla podle obžaloby zdravé životaschopné dítě po porodu doma v koupelně hodit do záchodové mísy, kde se udusilo. Pak jej dala do igelitové tašky a odhodila do popelnice. Za to jí hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dítě nalezla v sobotu 20. března na víku popelnice ve Stránského ulici v Litoměřicích kolem procházející žena. Policisté začali ihned pátrat po matce, zadrželi ji v neděli a při pondělním výslechu se k činu přiznala. Už tehdy ale nebyla schopná zcela objasnit důvody svého počínání.

V pondělí u soudu uvedla, že si myslela, že dítě je mrtvé, protože se nehýbalo a nekřičelo. „Je to pro mě moc těžké, hrozně mě to mrzí,“ uvedla plačící žena před soudním senátem.

Mladá žena z Teplic se do Litoměřic přistěhovala ke svému příteli. Oba nepracovali, brali drogy a prodávali je i dál. Obviněná je brala i přesto, že už věděla, že je těhotná. O svém těhotenství nikomu neřekla, ani svému příteli, kterého se prý bála a údajně ji i bil.

Nevyhledala před porodem ani jednou pomoc lékařů, a proč si nezavolala pomoc ani při samotném porodu, nedokázala vysvětlit. Prý v bolestech ani nekřičela, aby nevzbudila přítele, který spal vedle. Po porodu vše uklidila, vytřela a zakrvácené věci dala do igelitových tašek. Dítě údajně chtěla dát k adopci.

Podobný případ se odehrál na Litoměřicku také loni v lednu. Tehdy se nalezlo mrtvé tělíčko novorozence v pytli na odpadky poblíž prodejny Lidl v Lovosicích. Pachatele se kriminalistům zpočátku nepodařilo odhalit, nakonec však z vraždy dítěte usvědčili matku. Svou dceru utopila a Krajský soud v Ústí nad Labem ji loni v červenci potrestal 12 lety vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám