Hlavní obsah

Na Bruntálsku obvinili dvě matky, které neposílaly děti do školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Kriminalisté tento týden na Bruntálsku obvinili dvě matky, které neposílaly svoje děti do školy. Patnáctiletý syn jednatřicetileté ženy z Krnova zmeškal ve druhém pololetí minulého roku přes 400 hodin, z toho 130 měl neomluvených. Neomluvené hodiny odpovídají zhruba měsíci vyučování. Na případ upozornila mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Foto: Profimedia.cz

Dětem se nechtělo do školy docházet, matkám to nevadilo. Ilustrační foto

Článek

Jedenáctiletá dcera jednačtyřicetileté ženy z Bruntálu měla ve druhém pololetí přes 40 neomluvených hodin. Policisté také předali k přestupkové komisi další její provinění.

"Žena nechodila na pravidelné preventivní prohlídky k dětské lékařce se svým ročním synem, čímž mohlo u dítěte dojít k onemocnění křivicí," uvedla Tušková.

Za tutéž věc již byla v minulosti přestupkovou komisí řešena kvůli onemocnění křivicí u jejich dvou nezletilých dcer. Obě ženy policisté obvinili z ohrožování výchovy dítěte. Může jim hrozit až pětiletý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám