Hlavní obsah

Muže, který při srpnových povodních zmizel, našli oběšeného v lese

Právo, Barbora Silná
Nová Ves

Sedmatřicetiletého muže z Nové Vsi, který byl od 14. srpna letošního roku pohřešován na Liberecku poté, co mu voda vzala veškerý majetek, nalezl náhodný chodec v úterý večer mrtvého. Muž se podle informací, které na webových stránkách krajského policejního ředitelství v Liberci uvedla mluvčí Vlasta Suchánková, oběsil v nedalekém lesíku u Nové Vsi.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Záplavy v Kunraticích na Liberecku z letošního srpna. Ilustrační foto

Článek

„Rodina už muže identifikovala,“ konstatovala Suchánková. Zároveň byla nařízena soudní pitva, která určí přesnou příčinu smrti. „Policisté budou prověřovat i veškeré okolnosti této události,“ shrnula Suchánková.

S pátráním po pohřešovaném muži se na policii obrátila rodina v sobotu 14. srpna.

„Jednalo se o 37letého muže, který má v Nové Vsi na Liberecku provozovnu, již zcela zatopila voda,“ řekl Právu již dříve krajský policejní ředitel Milan Franko s tím, že rodina se obávala nejhoršího. „Muž měl v posledních dnech velmi chmurné a depresivní řeči. Jeho vozidlo bylo nalezeno u provozovny, ale muže nemůžeme najít,“ uvedl tehdy policejní ředitel.

Pátraní po něm ale bylo neúspěšné a policistům se nepodařilo ani lokalizovat jeho mobilní telefon.

Povodně si v Libereckém kraji vyžádaly pět lidských obětí, další člověk zemřel při odklízení následků bezprostředně po povodni na psychické a fyzické vyčerpání.

Nalezený pohřešovaný je tak druhou nepřímou obětí letošních povodní na Liberecku.

Povodně zasáhly celkem sem desítek obcí na Liberecku a Českolipsku a hmotné škody přesáhly osm miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám