Hlavní obsah

Dva řidiči zemřeli ráno na Brněnsku na namrzlých silnicích

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Dvě tragické nehody poznamenaly středeční ráno na namrzlých vozovkách jižní Moravy. Jeden člověk zahynul v Adamově na Blanensku, druhý zemřel na následky zranění v Nosislavi na Brněnsku.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

K první nehodě hasiči z Blanska vyjížděli krátce před sedmou hodinou do Nádražní ulice v Adamově. Na rovném úseku vozovky se střetly Jeep Grand Cherokee a Škoda 120. Ve zdemolované škodovce přes okamžitou pomoc zdravotníků zemřel 76letý řidič.

„Muže z vraku vozidla hasiči pomocí hydraulické techniky vyprostili, lékař ale konstatoval  úmrtí. Ve vozidle Jeep, v němž cestovali tři lidé, nebyl nikdo zraněn,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Střet tahače s traktorem

K další tragické nehodě vyjeli hasiči před devátou ráno na silnici z Židlochovic do Nosislavi. Tam se střetl tahač Tatra s návěsem s malotraktorem, který náraz odhodil do příkopu a svahu u silnice. Při nehodě zemřel 54letý řidič malotraktoru. Řidič tahače zraněn nebyl.

Při srážce byla proražena palivová nádrž tahače a na stometrový úsek vozovky vyteklo zhruba 200 litrů nafty. Z návěsu se na vozovku vysypaly také betonové obrubníky a části zámkové dlažby.

Kvůli vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků byl provoz během dopoledne sveden do jednoho jízdního pruhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám