Hlavní obsah

Mrtvý lupič z Krnova měl dům plný vojenského materiálu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

V rodinném domě lupiče, který 30. září zahynul při výbuchu granátu při přepadení směnárny v Krnově, policie zajistila větší množství vojenské munice. Informaci, o které po činu spekulovala některá média, v úterý oficiálně potvrdila moravskoslezská policie. Dále potvrdila, že lupič s největší pravděpodobností neměl spolupachatele a směnárnu přepadl sám na vlastní pěst.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hasiči a policie před obchodním domem v Krnově

Článek

Při výbuchu zahynul pachatel a bylo zraněno několik lidí včetně zasahujících policistů. „Policisté zajistili v souvislosti s prověřováním munici, která byla v bydlišti zemřelého pachatele. Na první pohled se jednalo o vojenský materiál. Veškerá zajištěná munice je i v současnosti předmětem zkoumání,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Specialisté podle ní nadále zjišťují, o jakou munici se jednalo. Zatím nemají ani výsledky expertízy jednoho ze dvou granátů, který lupiči při přepadení nevybuchl. Policie podle Štětínské dosud vyslechla několik desítek svědků.

„Mezi těmito osobami byli samozřejmě přímí účastníci incidentu, včetně poškozených, ale také další osoby, známé a příbuzné pachatele nevyjímaje. Jednou z otázek, na kterou mohly informace od svědků odpovědět, byl i motiv pachatele. Kriminalisté však ani v této chvíli nemohou jednoznačně tvrdit, proč se muž skutku dopustil. Nadále zůstává jako jedna z verzí majetkový prospěch,“ dodala mluvčí.

V souvislosti s přepadením policie neobvinila žádnou osobu a zřejmě ani nikoho neobviní. Přesto prověřování i nadále pokračuje.

„Policisté musí důkladně vše zadokumentovat, včetně zdravotního stavu poškozených a případných následků. Kriminalisté si nemohou dovolit opomenout, nebo neprověřit jakoukoli informaci, souvislosti a zmařit tak jakýkoli úkon trestního řízení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám