Hlavní obsah

Za zabití přítelkyně má jít recidivista na 16 let za mříže

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Přísný trest v délce 16 let vězení vyměřil v pondělí Krajský soud v Ostravě 33letému Róbertovi Kimličkovi z Frýdku-Místku, který letos v březnu zkopal svoji třiadvacetiletou přítelkyni tak, že při útoku zemřela v důsledku vnitřního krvácení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta odvádí obžalovaného ze soudní síně.

Článek

Soud uznal obžalovaného vinným z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Trest vynesl podle nového přísnějšího trestního zákoníku, který platí od začátku letošního roku.

Róbertovi Kimličkovi navíc přitížilo to, že má bohatou kriminální minulost a z výkonu posledního trestu za loupež se vrátil teprve v létě roku 2008. „Pravděpodobnost resocializace je u něj podle znalců velmi nízká,“ konstatoval soudce Jiří Richter s tím, že obžalovaný je osobou s výrazně agresivními sklony.

Konflikt v jednom z frýdecko-místeckých bytů, kde Kimlička bydlel se svou přítelkyní načerno, se odehrál 22. března v nočních hodinách.

Nechtěl ji nechat odejít

„Pravděpodobný motiv působí z neurovnaných vztahů, mimo jiné v důsledku majetnického přístupu obžalovaného. Žena měla silné tendence od něj odejít a ten nechtěl rozchod dopustit,“ popsal soudce pravděpodobný motiv konfliktu.

Během hádky Kimlička ženu napadl pravděpodobně kopanci nebo silným naklekáváním na její břicho v levé části. „Nejzávažnějším zraněním, které žena utrpěla, bylo trojnásobné natržení sleziny, které vedlo k masivnímu vnitřnímu krvácení,“ dodal soudce. Mrtvou ženu našel téhož dne ráno muž, který v bytě také přespával.

Obviněný muž odmítal po svém zatčení vypovídat, poprvé se rozpovídal až u soudu, kde násilí vůči své partnerce popřel. Podle soudu ale nejsou žádné pochybnosti o jeho vině.

Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzený se okamžitě odvolal, takže případem se nyní bude muset zabývat ještě Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám