Hlavní obsah

Možná ho propustili cíleně, spekuluje rodina hledané Aničky

– Praha
Právo, Radim Vaculík

Už je to víc než deset dní od zmizení devítileté Aničky Janatkové z Prahy, přesto její nejbližší stále udržují alespoň jiskřičku naděje, že vše nakonec dopadne dobře. A upínají se k práci stovek policistů, kteří po dívce vytrvale pátrají. Spekulují také o propuštění obviněného s tím, že muže možná úřady nechaly jít, aby ho potom policie mohla sledovat.

Článek

Policie však pro ně pořád nemá odpověď na tu nejdůležitější otázku, kde Anička je.

„Od čtvrtečního dopoledne se nám neozvali. Uvedli pouze, že mají podezřelého a že budou hledat dál. Čekáme a doufáme,“ řekl v pátek v podvečer Právu muž, který za rodinu hovoří s médii.

Už ve čtvrtek však přiznal, že situace s přibývajícím časem nevypadá moc dobře a že je rodina stále nervóznější.

„To víte, že to občas nevydržíme a zkoušíme sami policii zavolat, ale prostě probíhá vyšetřování a nic nového jsme se nedozvěděli. Teď to nevypadá na nic,“ poznamenal.

Zatím jsme neměli důvod nějak zpochybňovat práci policie a doufáme, že ho nebudeme mít i nadále.
mluvčí Janatkových

Janatkovy podle něj zarazily informace z páteční tiskové konference, kdy sice policie oznámila, že podezřelého obvinila ze zbavení osobní svobody Aničky, avšak soudce neshledal důvody uvalení vazby.

„Domnívali jsme se, že má policie závažné důkazy, ale teď ho pustili na svobodu, což nám přišlo jako překvapivá informace. Snad policie a soudce vědí, co dělají. Víc opravdu nevíme,“ podotkl muž blízký rodičům Aničky.

„Nejsme schopni posoudit, jestli to bylo těžké podezření, a pokud by bylo, tak by ho třeba nepropustili, nebo propustili a teď ho sledují,“ přemýšlel.

Také ho napadlo, že policie a soud pustily podezřelého na svobodu cíleně, aby je případně dovedl na stopu nebo udělal nějakou chybu.

„To napadne každého, kdo aspoň dvakrát v životě viděl detektivku. My už jsme si ale za ten týden zažili tolik spekulací, že opravdu doufáme, že tak, jak se to děje, je ten jediný a správný způsob. Pokud by to bylo jinak, tak by to asi nebylo dobře. Zatím jsme neměli důvod nějak zpochybňovat práci policie a doufáme, že ho nebudeme mít i nadále,“ dodal přítel Janatkových.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám