Hlavní obsah

Útočník z univerzity skončil na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Policie propustila v úterý odpoledne 20letého studenta politologie, který v pondělí napadl baseballovou pálkou profesora královéhradecké univerzity a vedoucího katedry psychologie Jana Laška. Mladík však byl převezen s podezřením na duševní poruchu na psychiatrii.

Článek

"Včera ve večerních hodinách mu bylo sděleno obvinění z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Hrozí mu tak trest od dvou do osmi let vězení," informovala dnes Novinky mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová.

Dnes se také mělo rozhodovat o tom, zda policejní rada podá návrh na jeho vzetí do vazby. Vzhledem k jeho psychickému stavu jej však raději propustil a ponechal v lékařské péči.

Včerejší výslechy pak podle Pešavové stále neosvětlily motiv studentova brutálního útoku. "Odmítá vypovídat," dodala dnes odpoledne.

Na pedagoga zaútočil v pracovně

Mladík na profesora zaútočil včera dopoledne v jeho pracovně. Baseballovou pálkou mířil především na hlavu. Laška utrpěl zranění taktéž na rukou, jak se bránil, a na noze. Lékaři místní fakultní nemocnice jej ještě včera po ošetření propustili do domácího léčení.

Policie studenta chytila jen pár minut po ataku nedaleko školy a od té doby je v policejní cele. Sám Laška nedovedl vysvětlit, proč ho mladík napadl. Údajně si ho vůbec nevybavuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám