Hlavní obsah

Pražský okruh za měsíc provozu Praze výrazně ulehčil

– Praha
Novinky, Petr Nový, Martin Pitro

Ve středu je tomu přesně měsíc, kdy se motoristům otevřely silniční pruhy nové části pražského okruhu, spojující dálnici D1 s dálnicí D5. Okolí Barrandovského mostu přinesla tato změna výraznou úlevu, neboť kamióny tam nyní nesmí.

Článek

Policisté zatím nemají k dispozici statistiky nehod za prvních třicet dnů fungování okruhu. „Na první statistiky je ještě brzy,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Přesto je podle policie zřejmé, že nová silnice výrazně ulehčila provozu na vnitřním okruhu městem, zejména kolem Barrandovského mostu.

Podle Hulana odlehčení Jižní spojce pomohlo i plynulosti provozu v samotném centru města. Podle prvních odhadů po okruhu během prvních týdnů projely desítky tisíc automobilů.

„V období od 21.9. do 17.10. se na nové části pražského okruhu vybralo na mýtném necelých 19 miliónů korun,“ řekla Novinkám mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková. Doplnila, že byly zaznamenány také dva sebevražedné pokusy.

Jeden sebevrah zde skončil svůj život

Mluvčí pražské policie Hulan doplnil, že v jednom případě sebevrah opravdu z okruhu skočil a ukončil život pod jedním z přemostění.

Okruh má již také svou první smrtelnou nehodu, která se stala v úterý. Střet dvou kamiónů nepřežil jeden z řidičů, odstraňování následků neštěstí trvalo mnoho hodin, kdy byl provoz odkloněn na původní trasu městem přes Jižní spojku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám