Hlavní obsah

Vora v zakoně Soghojana soud osvobodil

Praha
Aktualizováno

Pražský městský soud v pondělí zprostil obžaloby z vražd a pokusu o ně všechny obžalované v kauze vor v zakoně. Pouze dva ze šesti obžalovaných mají jít za mříže. Jeden za vydírání na 3,5 roku, další za nedovolené ozbrojování a padělání dokladů na 18 měsíců.

Údajný "vor v zakoně" Soghojan vyslechl osvobozující verdiktVideo: ČTK

 
Článek

Nepravomocný zprošťující rozsudek si tak vyslechl především údajný vor v zakoně Andranik Soghojan, u něhož státní zástupce navrhoval za zosnování vraždy arménského podnikatele výjimečný trest.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policista odemyká pouta Andraniku Soghojanovi

Sám Soghojan podle soudu nespáchal nic. Všichni, kromě odsouzeného za vydírání, odešli od soudu bez pout. Státní zástupce se proti osvobozujícímu rozsudku odvolal, takže věc ještě bude řešit vrchní soud.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Eskorta odvádí Andranika Soghojana

Vražda měla být provedena v roce 2007. Najatý vrah ale v Praze omylem zabil řidiče společnosti Sazka a pobodal dalšího muže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andranik Soghojan je volný.

Vor v zakoně je označení pro kmotra kmotrů. Soghojan byl podle obžaloby šéfem ruskojazyčných mafií v Česku. Podle obhájců ale nežije podle kodexu vora, například má rodinu, účastní se společenských setkání a naopak nemá žádné tetování, i když je to znak vorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám