Hlavní obsah

Aničku policisté hledají ze všech sil, pomohou jim i psovodi ze Slovenska

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ani třetí den pátrání po ztracené devítileté Anně Janatkové z Prahy nepřinesl výsledek. Policisté postupně omezili plošné pátrací akce a nyní na případu intenzivně pracují kriminalisté. Policii přitom při pátrání výrazné pomáhá veřejnost. Obyvatelé v Praze i na jiných místech s policisty spolupracují a pomáhají. V sobotu svým českým kolegům pomohou i psovodi ze Slovenska.

Článek

„Umožňují nám přístup do oblastí a míst, kam bychom se jinak bez speciálního povolení nedostali,“ řekla Novinkám ve čtvrtek odpoledne mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Doplnila, že policistům nabízí pomoc při pátrání také řada dobrovolníků. Ani v pátek policie nepotvrdila informace, že nalezené věci malé dívky nebyly odhozené, ale ukryté.

„V této fázi vyšetřování se k tomuto policie blíže vyjadřovat nebude,“ doplnila Zoulová. Uvedla také, že je možné, že si Anička bundu a čepici sundala sama, neboť bylo teplé počasí.

Kromě kriminalistů a desítek dalších policistů pomáhají také psychologové, kteří se starají o rodiče ztracené dívky. Podle policejního prezidenta Oldřicha Martinů budou od soboty nasazeni i psovodi ze Slovenska.

Vyšetřovatelé pracují s několika vyšetřovacími verzemi, nevyloučili možný únos. Nález věcí ztracené dívky současně může nahrávat skutečnosti, že se stala obětí násilného trestného činu. Na případu proto také pracují policisté zabývající se touto trestnou činností.

"Máme nějaké nové informace, které prověřujeme. Intenzivní pátrání pokračuje a bude pravděpodobně i během celého víkendu, budeme se vracet i na některá místa," uvedl Martinů, který tyto informace odmítl specifikovat.

Popis hledané dívky
Anička je vysoká asi 120 centimetrů a má blond vlasy. Oblečena byla do tmavě šedé zimní bundy, fialovo-černé šály (tzv. „Palestina“) a tmavě modrých džínů s červeno-bílým páskem. Na nohou měla černé boty a na hlavě fialovou čepici s kšiltem.

Malá Anička se ztratila ve středu cestou ze školy. Od té doby o ní nejsou žádné informace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám