Hlavní obsah

Řidič s diabetickým záchvatem se motal s avií po dálnici

– Praha
Novinky, Petr Nový

Dramatická situace se odehrála v pondělí v ulicích hlavního města. Za volantem nákladního vozu zkolaboval řidič, když dostal záchvat. Po jízdě plné nárazů nakonec pomohli policisté, kteří muži podali roztok vody s cukrem.

Článek

Svědek nahlásil na tísňovou linku 158, že před sebou vidí nákladní vozidlo, které nekoordinovaně přejíždí z pruhu do pruhu a ohrožuje ostatní vozidla. Policisté se po příjezdu z Kbelské do Cínovecké ulice pokusili vůz zastavit, ale řidič na žádné výstražné znamení nereagoval.

Několikrát narazil do svodidel a najel z krajnice do příkopu. Vždy se vrátil zpět na silnici a pokračoval v jízdě.

„Ve chvíli, kdy řidič zpomalil, vyběhl jeden z policistů ze služebního vozidla a pokusil se otevřít dveře u spolujezdce. Ty byly blokovány, proto policista použil obušek, aby rozbil okénko a dostal se do vozidla,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Řidič ale opět zrychlil svou jízdu. Další policejní hlídky blokovaly silnici a zamezily ostatním motoristům jízdu, aby nedošlo k jejich ohrožení. Při druhém zpomalení nákladního vozidla opětovně policista vyběhl a snažil se otevřít dveře.

Cukr sehnal na benzínce

„Rozbil okénko a dostal se k řidiči. Ten vůbec nereagoval na pokyny policistů. „U řidiče nalezli kartičku diabetika a popis postupu při diabetickém záchvatu. Na otázku, zda je muž diabetik, pouze pokynul hlavou a nesrozumitelně souhlasil,“ doplnila Kropáčová.

Jeden z policistů doběhl na čerpací stanici, kde požádal obsluhu o cukr, který rozpustil ve vodě. „Muži podle rady lékaře na telefonu a postupu na diabetické kartičce, podali tento roztok. Takto pomohli řidiči do příjezdu lékaře,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám