Hlavní obsah

Při nehodě na Královéhradecku se zranilo šest dětí

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šest dětí v předškolním věku se zranilo při dopravní nehodě, k níž došlo v pondělí před tři čtvrtě na deset dopoledne na silnici I/33 na výjezdu z Hradce Králové směrem na Jaroměř.

Článek

„Pětatřicetiletý řidič z Trutnovska, jedoucí s nákladním vozem Mercedes, zřejmě nedodržel potřebný odstup, nebo se dostatečně nevěnoval řízení a zezadu narazil do přívěsu mikrobusu. V něm cestovalo na školu v přírodě 13 dětí ve věku čtyři až pět let a čtyři dospělé osoby, včetně řidiče,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová s tím, že mikrobus ještě následně poškodil předním jedoucí vůz Škoda Octavia. Celková škoda činí 400 tisíc korun.

„Zraněné děti byly převezeny do nemocnice, dvě mají těžká zranění, čtyři lehká,“ upřesnila Pešavová.

Jak doplnila mluvčí hasičského záchranného sboru Martina Žahourková, zbývající děti i s učitelkami hasiči převezli na základnu na hradecké Pražské třídě, odkud odjely po několika hodinách náhradním mikrobusem domů.

Nehoda zkomplikovala na více než dvě hodiny dopravu na hlavním tahu z Hradce na Náchod. „Ve směru od Jaroměře byla doprava odkloněna přes obec světí, v protisměru byla komunikace s opatrností průjezdná,“ uzavřela Pešavová.

Reklama

Výběr článků

Načítám