Hlavní obsah

Hraběcí svatba skončila nehodou v Klatovech

Právo, pab
Klatovy

Nepříjemnou tečku měl víkendový pobyt hraběte Karla Eugena Černína a jeho manželky Fiony Pii v Chudenicích na Klatovsku, kde slavili stříbrnou svatbu. Jejich limuzína se v Klatovech srazila s jiným vozidlem. Při nehodě nebyl nikdo vážně zraněn.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Hraběcí audi řídil podle informací Práva jednadvacetiletý syn šlechtického páru, spolu s ním v autě cestovala jeho matka.

„K nehodě došlo v neděli po sedmnácté hodině na křižovatce ulic Kolárova - Nádražní. Jednadvacetiletý mladík za volantem audi nedal přednost vozidlu, které jelo po hlavní silnici. Došlo ke střetu, při němž se lehce zranil dvaatřicetiletý řidič automobilu rovněž značky audi,“ uvedla mluvčí policie Jana Tomková.

Oba řidiče policisté podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. „Škodu policisté vyčíslili na devadesát tisíc korun,“ dodala Tomková s tím, že příčinu nehody šetří policisté ze skupiny dopravních nehod klatovského policejního ředitelství.

Černínové z Chudenic patří mezi nejstarší a nejvýznamnější české šlechtické rody. Chudenické panství vlastnili přes 700 let až do roku 1945. Část majetku získali zpět v restituci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám