Hlavní obsah

Drogy se zákazník nedočkal, jeho vrah bude sedět 12 let

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Na 12 let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal v pondělí senát krajského soudu ve Zlíně 34letého Tomáše Hrdličku za těžké ublížení na zdraví a nedovolené ozbrojování. Podle státního zástupce loni v říjnu dojednával prodej dvou kilogramů sušené marihuany za 220 tisíc korun. Zákazník se ale drogy nedočkal, po Hrdličkově útoku vykrvácel u silnice nad Kelníky na Zlínsku.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Obžalovaní Tomáš Hrdlička (vlevo) a David Kolda (vpravo) si v pondělí u krajského soudu vyslechli přísné nepodmíněné tresty.

Článek

„Série nepřímých důkazů dokládá, že obžalovaný Hrdlička poškozeného střelil do kolene a několikrát jej udeřil do hlavy a krku. Poškozený pak vykrvácel z podkolenní tepny a na následky zranění zemřel,“ uvedl předseda senátu Radomír Koudela.

S nepodmíněným trestem od hlavního líčení odešel i Hrdličkův známý, 23letý David Kolda, který obchod s marihuanou zprostředkovával a navíc násilníkovi po činu pomáhal zahlazovat stopy.

Soud jej poslal na tři roky za mříže za držení a dále za přípravu trestného činu výroby a prodeje omamné látky.

„Obžalovaný nevyjádřil lítost nad svým činem, pokud by se tak stalo, mohli u Davida Koldy přemýšlet nad podmíněným trestem,“ dodal předseda senátu. Rozsudek ještě nenabyl právní moci, oba obžalovaní se proti němu odvolali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám